Wednesday, 15 April 2009

home.home

wassup wassup! (style mila af) today's story: bgn pagi. pkul 6:10. tp sbnrnya aku terjaga awl,dlm kul 5:30. sbb dgr bunyi kilat yg amat-amat kuat. sangat menakutkan. dgn flash kilat tuh mcm dekat jerk ngn mata aku. grrr! scary me! bgn tdo trus g mandi,b'siap cantik ( idok le cantik sgt) arini awal2 pg aku kua umah. around 6:50 mcm tuh le. aku riso sbb hujan+kilat jer. tp nasib baik da stop. time kua gate tuh, tgk byk keta da b'pusu2 menuju ke lrt,park kete situ. kiranye selamat la aku bjln sorang. takde la sorang jgk, sbb ada 2,3 org yg jln skali menuju tempat yg sama naik train,of coz ramai org. gi keja kan,name pon kl. bkn takat jln raya jerk jammed,dlm train pon same. tp pg2 neh ok,better than blk keja. lg packed mcm ikan sardin! time tuh aku tak ske gile naik train! smpai pekeliling around 7:40. blie tiket trus naik bus. ada la 10 org naik bus pg tuh. kul 8.00 tuh btolak la. menuju destinasi yg satu. hahaha dlm bus aku tido jerk. sbb aku tak dpt tdo mlm td. harus la mata aku pg2 ni sprti diselet dgn gam gajah! smpai ktn(terminal bus ktn) at 11a.m. but my mom suh tggu sbb dia kat skolah adik aku,kne jumpa cikgu. then dia suh driver amek aku dlu. dlm 15minit lepas tuh,pakcik din tggu aku so trus la ke skolah adik aku lps amek adik, singgah umah nenek aku dlu amek kunci umah+melawat nenek aku. sblm tuh, aku,mak aku,adik n pakcik din lunch dlu kat restoren area umah nenek aku. dlm kul 1p.m, trus btolak blk pekan. smpai pekan aku suh singgah pejabat pos dlu. sbb nk amek parcel yg aku order tuh. but org tuh ckp tkde sbb org yg anta brg tak blk lg but bile aku smpai umah tgk brg tuh da ada atas meja. apak aku dah kopek dlu parcel tuh dlu dr ownernya dlu. so tgk-tgk brg tuh, aku puas hati. mbuatkan aku rasa nk blie lg grrrr!saba yana kau br jerk kua duit. so plis be patient k? ni plak adegan ngn mak aku. dia tunjuk la brg-brg yg dia blie. melayan dia smpai mata aku neh dah naik lali. pokpekpokpek bercerita,tgk video,tgk pictures. esok pg my auntie dan family dtg umah breakfast. so harus pg-pg esok aku kena tlg mak aku buat kerja adoyai! same same bye ( ayat nenek aku td bila aku ckp bye kat dia! hahaha!) with love, yana

3 comments:

stand by me said...

rindu bapak kau. eh order by post laju, bape hr smpai ek?

ILYANA said...

order by post 1-3 hr
tp slalu nye 1 hr jerk
ni mesti pasai wardrobe ka kan?
jd ke weh?

stand by me said...

aku mls nk amik pics.
nnt kot aku bukak blogshop tu